fbpx

Kérdések és válaszok

Mit, hogy, miért?
 
 
Miért pont ide, miért pont India, Nepál és Bhután?

Számunkra ezek a helyek jelentik azt az esszenciát, amit ebben a témakörben és ilyen rövid idő alatt, érdemes és lehetséges megismerni.

Ezen belül, mi itt ismerjük azokat a helyeket és lehetőségeket, amiken keresztül a legtöbb élményt tudjuk nektek is átadni. A tapasztalataink -az elmúlt 20 évünk- egy olyan keresztmetszetéről beszélek, ami ezen a 2,5 hetes utazáson keresztül jön át a legjobban.

Bár még az is lehet, hogy a lényegi felismerések majd már csak otthon, az utazás után érnek és ütnek be…

Mesélj még az útvonalról!
Az India-Nepál útvonallal kezdeném.
Delhibe érkezünk, ami egyből a mély víz.
Érintjük Agrát, ahol beleveszünk egy muzulmán uralkodó szerelmének a szimbólumába.
Időzünk Varanasiban, ahol a hindu hagyomány szerint Shiva a földre lépett.
Csónakázunk a Gangeszen, közelről figyelve a legdurvább hindu temetkezési szertartásokat.
Meditálunk Bodh Gaya-n, ahol a történelmi Buddha, sőt az összes Buddha elérte illetve eléri a megvilágosodást.
Utazunk észak-India Bihar tartományában, ami testközelben adja vissza az indiai életérzést.
Lazítunk a Chitwan Nemzeti Parkban, Nepálban, ahol 2 napig élvezzük a dzsungel és a természet ölét.
Megpillantjuk Pokhara-t a Himalájában, mögötte az Annapurna régión tükröződik a felkelő nap.
Végül besiklunk Kathmandu-ba, és felfedezzük a tibeti-Buddhizmus máig élő hagyományát és bölcsességét, amit leginkább az itt működő és “lélegző” kolostorok és közösségük reprezentálnak.
Nekem nem jut ennél több az eszembe…
A +4 nap Bhutánban, még megfejeli mindezt egy további 4 teljes nappal, amiben bejárod egy bérelt dzsippel Bhután gerincét és keresztmetszetét.
Mennyibe kerül?

Összesen 610 ezer Ft-ra és 1.740 USD-re lesz szükséged, ami legfőképp a repjegy aktuális árától függ.

A bhutáni +4 nap, ha valaki szeretné ezzel lezárni az India-Nepál túrát, 1.700 USD a repjeggyel együtt. Erről érdemes tudni, hogy a bhutáni vízum naponta 300 USD (ellátással) körül van, az igénybevett szolgáltatás minőségétől függően.

Mit tartalmaz ez az ár?
Nagyjából mindent, kivéve az oltásokat.
A vízumokon át a repjegyekig, az összes étkezésen és utazáson át a szállásokig, amik az átlagnál jobb minőségben (3 ázsiai csillag), 2 ágyas szobákban értendőek, mindenki saját igénye és anyagi lehetősége alapján.
Az oltásokat viszont mindenki gondolja át és tervezze meg saját maga. Van aki mindent szeret “magában” tudni a malária gyógyszerrel együtt, van aki utálja.
Miért ilyen olcsó?
Nem olcsó.
Inkább azt mondanám, hogy nagyon jó az ár-érték viszonya, ami egyből kiderül, ha összeveted a “hasonló” ajánlatokkal. A hasonló pedig azért csak hasonló, mert mi, ezeket a tapasztalatokat amiket átadunk Neked, a saját bőrünkön, sokszor a saját kárunkon tanulva szereztük meg. Bolyongtunk úttalan utakon, szitkozódtunk órákat ácsorogva, sírtunk és nevettünk orvosra várva, mire mára megértettük és megszerettük Ázsia meglepő és sokszínű arcát. Mindezen élményeket, közvetlenül tudjuk és szeretjük átadni, vagyis pont oda viszünk, ahol nekünk is a legtöbb élményünk volt, és pont azt mutatjuk meg, amit mi is a legjobban szeretünk. Mindezt teljesen közelről tapasztalhatod majd, a lehető legközelebb megyünk az élményekhez.
Ti egy utazási iroda vagytok?
Nem.
Ezért az utazás költségeit a szolgáltatóknak fizeted majd közvetlenül. Én az utazásod során egy változástámogató (coaching) tréningen vezetlek keresztül, aminek kiváló apropója egy ilyen utazás. Ennek a coaching szolgáltatásomnak az árát számla és szerződés ellenében fizeted majd nekem. Ez nagyon tisztává és követhetővé teszi az egész működést. Nincs semmilyen burkolt költség, nincs mellébeszélés, nincsenek megmagyarázhatatlan tételek, illetékek. Viszont minden szolgáltatást egy jól bealkudott áron kapsz majd a szolgáltatóktól, hiszen évek óta látogatjuk és teszteljük őket. Ez a jól bealkudott ár olyan kedvező, hogy ezért is érzed azt, hogy a túra rendkívül jó ár/értékű, még az én szolgáltatásom árával egyetemben is.
www.kekszcoaching.hu
Milyen a szállások színvonala?
Átlagban a közép-kategória felső szintje.
Mondhatnék csillagokat, de azt nem érezném korrektnek, mert nem ismeritek az itteni jelentésüket.
Ázsiai viszonylatban ez azt jelenti, hogy erre a 2,5 hétre még az is élvezni fogja, aki finnyásnak tartja magát.
Tudunk fürdeni, nem fázunk, tiszta az ágy, és biztonságos a környék.
Viszont nincs Tv, sem wellness, de az élmények elnyomnak majd minden hiányérzetet.
Lehet külön szobám minden szálláson?
Ezt nehéz lenne megígérni, ezért inkább nem ígérem meg.
Biztonságban leszünk?
Jobban, mint ahogy első látásra majd tűnik.
Nagynak fogod érezni a forgatagot, és Ázsia még sokadjára is tartogat meglepetéseket, de minden itt élő tiszteli az életet, és a neveltetéséből és kultúrájából eredendően békés.
Bár csomag eltűnhet, az agresszió nem jellemző.
Attila fellépése egyébként is igen határozott és markáns, amit sportolói múltja még magabiztosabbá tesz. Sok vitára és félreértésre nem ad sem okot, sem lehetőséget.
Az baj, ha minket nem érdekel a buddhizmus?
Nem.
Viszont ami elengedhetetlen, az az újdonságokhoz való nagyfokú érdeklődő, és nyitott hozzáállás.
Ezzel a hozzáállással, Ázsia egy csoda.
Amit mi ismerünk, az a buddhizmus változástámogató ereje és módszertana. Az úton lévő állomásokon, erről sokat fogunk beszélgetni, és lehetőséged lesz felfedezni olyan nézőponotokat a világodról, amiket talán eddig nem, vagy nem ilyen mélyen és közvetlenül.
Hány fős a csapat?

Maximum 13 embert viszünk magunkkal.

Mehetünk együtt, az egész család?
Persze.
Kössek biztosítást?
Mi külön nem szoktunk, elégségesnek tartjuk a bankkártyánkhoz járó balesetbiztosítást.
Ezt már teszteltük is élesben, és az utazás után meg is kaptuk az ellátásunk költségeit.
Persze ha nagyobb biztonságban érzed magad egy komolyabbal, akkor kösd meg, akár útközben is a neten.
Különböző egészségügyi problémáim vannak. Azért mehetek?
Ha úgy ítéled meg, hogy ezek a problémák nem veszélyeztetnek sem téged, sem a csapattagokat, továbbá nincs szükséged folyamatos orvosi ellenőrzésre, akkor igen.
…de azért szeretnénk tudni ezekről mi is.
Kellenek oltások?
Erre a területre nincs kötelezően beadandó védőoltás.
Aki jobban érzi magát beoltva, az megteheti, de az oltások tekintetében megoszlanak a vélemények.
Persze -mint mindig- vannak alternatív megoldások is a két szélőség között, például a homeopátiás anyagok, de például a Hepatitisz elleni védőoltásnak lehet egy jó apropója is ez az utazás, mert ezután már egész életében védettséget élvezhet az ember…
Erről majd mind beszélünk, és tudunk segítséget is adni ezek beszerzésével kapcsolatban.
A tibeti orvost meglátogatjuk?
Igen, nekünk még panaszok nélkül is mindannyiszor nagy élmény, ráadásul hasznos és pimaszul olcsó.
Az ázsiai higiéniáról sok rosszat hallottam....
…és ezt most mind látni is fogod.
Mégis, megpróbálunk elkerülni minden kellemetlenséget.
Következetes odafigyeléssel és néhány egyszerű szabály betartásával -amit a mi tapasztalatunk tesz teljessé- elkerülhetőek a kellemetlen gyomor panaszok.
A legutóbbi túránkon, a várakozásommal ellentétben híztam pár kilót, mégis köszönöm a csapat kulináris elfogultságának, ami lehetővé tette a helyi ételek közös felfedezésének az élményét.
Szeretem az indiai konyhát! Akkor én mindent ehetek?
Igen, de nem mindenhol.
Semmi mással nincs baj, csak az eddig meg nem szokott baktériumokkal, amit a helyi szokások nem ártalmatlanítanak.
Ami a helyieknek hétköznapi, az nektek majd az első látásra érdekes, de leginkább a számunkra idegen baktériumok okozhatnak meglepetéseket.
Én is imádom az indiai ételeket, de mégsem eszem magam soha degeszre Indiában, bár az utóbbi túrák tapasztalata plusz pár kiló, amit a biztonságos és kiváló együtt elköltött vacsoráknak köszönhetek, amik igazi kulináris élményt jelentettek mindenkinek.
A további részleteket és tudnivalókat személyesen…
Ki válogatja ki a csapatot a jelentkezőkből?
Mi.
Nagyon fontosnak érezzük a megfelelő hozzáállást, és mivel személyesen is felelősnek érezzük magunkat mindenkiért, nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő összetételre.
Minden jelentkezőt elvisztek?
Nem.
Lehetőséget kérünk arra, hogy találkozzunk veled. Szeretnénk megismerni, tudni mit gondolsz, érteni a véleményed és érezni a hangulatod.
Fontos a számunkra, hogy azt tudjuk neked nyújtani amire igazán szükséged van, amit igazán szeretnél. Hogy ezt megérezhessük, személyes kapcsolatra van szükségünk veled. Ezért is fontos kijelentenünk, hogy csak akkor indulunk együtt útnak, ha egybevágnak az elkézeléseink és bizonyos fokig az ízlésünk is.
A világnak az a része ahova megyünk, sok meglepetést és izgalmat tartogat. Az igazi élmények a komfort zónán túl várnak, ami nem jelent különleges megpróbáltatásokat, viszont a jól megszokott és begyakorolt helyzeteket felváltják a furcsák és az izgalmasak. Számunkra ez élményt és kalandot jelent, és ugyanezt szeretnénk biztosítani minden velünk utazónak is.
Ezen az úton járni, felfedezni, változni, sőt együtt változni nekünk legalább annyira fontos mint az összes többi résztvevőnek. Minden program minden perce, azt a lehetőséget rejti a számomra, amelyet a legfontosabbnak tartok az életemben…hogy megértsem és ezáltal boldoggá tegyem minden pillanatomat.
Ezért fontosnak tartjuk azt, hogy “egy nyelvet beszéljünk”, hogy megértsük és támogathassuk egymást abban amit szeretnénk.
Számomra természetes az a felismerés hogy ez nem megy bárkivel, ezért a választás lehetőségét nem csak a Te számodra, hanem a magunk számára is szeretnénk megtartani.
Eddig mindenkinek tetszett?
Nem.
Egy embertől kaptunk visszajelzést, hogy csalódottságot érzett.
A csalódottságának az okaként Indiában a tisztaság hiányát, az elérhető szobák kicsiny méretét, néha a szobák kilátásának a hiányát, és a bőröndjének az esetenkén több száz méteren való húzását nevezte meg. Pozitívumként értékelte emellett a csapatban kialakult barátságokat.
Ezen felül, volt olyan alkalom is, hogy én éreztem elégedetlenséget a velünk lévő csapattag irányából, de két ilyen esetben kiderült utólag, hogy még egyszer szeretnék megismételni velünk az egész utazást, tehát félreértettem a helyzetet.
Én azt javaslom a számodra a legpontosabb tervezhetőség érdekében, hogy beszélj közvetlenül azokkal akik már voltak.
Itt megtalálod őket: vélemények
Van korhatár?
Nincs.
Egy fiatalos de meglett korú, és egy lelassult fiatal között semmi különbség nincs, sőt.
Amúgy nemhogy korhatár nincs, de a tapasztalatunk szerint még kor sem.
Úgy lehet, hogy a felénél mi elválunk a csapattól -esetleg a felénél csatlakozunk- és úgy folytatjuk?
Nem.
A tervünk egy szoros, mégis mindenki igényét figyelemben tartó baráti társaság kialakítása, ha úgy tetszik, egy klassz mandala.
Számunkra nagyon fontos a közösség hangulata, amelyre sok figyelmet fordítunk, valamint az úton létrejövő változástámogatáshoz is szükség van a barátságos és biztonságos közösség érzéséhez.
Ezért megyünk együtt, és maradunk is együtt a végéig.
Utána persze folytathatjátok külön utakon is.
A hobbim a fotózás, és komoly felszerelésem van. Vihetem az egész cuccom? Kell aggódnom érte?
Persze hogy hozd!
Járt már velünk fotós, és 2-3 ezer képet készített az úton.
Ezeken a helyeken még az is állandóan kattintgat, aki nem is tervezi.
A felszerelésed is biztonságban lesz, majd többet tartod az öledben, jobban figyelsz rá és nem adod le a többi csomaggal.
Mi egy baráti társaság vagyunk, 5-15 fő. Mehetünk esetleg együtt, számunkra ismeretlenek nélkül?
Igen.
Vedd fel velünk a kapcsolatot, és kitaláljuk a nektek legjobban megfelelő élményeket és programot, pont azt, amit szeretnétek. Aztán ha mindenkinek tetszik, pont ezen vezetünk végig benneteket, más útitársak nélkül.
Mire van szerintetek leginkább szükségem, hogy ne csak álmodozzak róla, hanem részt is vegyek a túrán?
Legyen egy érzésed -leginkább egy vágy- hogy szeretnéd!
Aztán idővel valahogy próbáld beleélni magad, hogy igazán elhidd; ez a te bulid.
A többi feltétel -a tapasztalataink szerint- az előbbi két momentum hatására általában természetesen összeáll.
Egyszóval. Akard, és hagyd hogy megtörténjen!
Van rá mód, hogy beszéljek azokkal, akik már voltak ezeken a helyeken, hogy megismerjem és kifaggassam őket?
Igen.
– Gyere el egy rendezvényünkre, ahol találkozhatsz a régebbi klubtagjainkkal, megismerheted és kifaggathatod őket.
– És/vagy keresd fel a Facebook-on az oldalunkat, ahol testközelből érezheted a túrán posztolt anyagokból a hangulatot.
– Illetve ezen az oldalon, az “Ezt mondjátok rólunk…” menüben is láthatsz véleményeket az elmondójuk FB profiljával együtt.
További kérdésem lenne...
Tedd fel nekünk közvetlenül: agyuris@gmail.com

Ha maradt megválaszolatlan kérdésed, keress meg minket!