fbpx

Bodh Gaya

2015-03-19

Szerző: Spirit Travel Club

Élőben Indiából: Bodh Gaya II.rész

Az utolsó napra tettem a környéken lévő Mahakala barlangot, visszafelé pedig a Sudjatát. Mindeközben pedig, van lehetőség arra is, hogy motorról fedezzük fel a falvakat, a sofőr egy helyi barátom, ha van elég bizalmad, órákig zötykölödhetsz mögötte a motorján. Aki akar, persze ülhet a kocsiban is, én maradok a motor mellett, illetve azon.

Az utolsó este Bodh Gáyán, ami ahhoz túl messze van Delhitől, hogy csak úgy odaugorj, viszont nekem túl fontos hely ahhoz, hogy ne keressem fel újra és újra. Most is, egy igen fontos kérdéssel a zsebemben jöttem ide, és egy határozott válasszal megyek tovább. Ilyenek ezek a kívánság beteljesítő helyek, ha nem hiszed, járj utána.

Elérkeztünk az utolsó indiai naphoz, amit végig egy Toyota Innovaban töltünk észak felé haladva, az úton pedig India legelmaradottabb vidéke kisér minket.
Ekkorra, már őszintébben és kevesebb határral tartjuk magunkban és egymásban a szuflát. A határátkelő is jól példázza ezt az érzést, ritka itt a fehér arc, mint az ugyanilyen holló.

Igazi India!