fbpx

Csak addig borzaszt…

2024-04-18

Szerző: Gyuris Attila

Minden kellemetlen jelenség, dolog és helyzet csak addig borzaszt, amíg kapcsolatba nem kerülök a mélyükben rejtőző saját félelmeimmel.

Amint ezek a félelmeim immár szabadon megjelenhetnek, a magvukban lévő fájdalom végre feloldódhat, aztán szétesik a félreértés maga…végül a helyzet elveszíti minden fájdalmát, sőt az összes maradék kellemetlenségét is.

Gyuris Attila
www.SpiritTravelClub.hu
– Távol, mégis a legközelebb hozzád –

A képeken:
Utazás Indiába és Nepálba.
2024. március 30 – április 19.

A Chitwan Nemzeti Parkból északra tartunk, mígnem elérjük a Himalájában az Annapurna alaptábort. Innen újra keletnek fordulunk és besiklunk Kathmanduba, a tibeti Buddhista kolostorok mély jelentésű rendszerébe.

Fárasztó, de kalandos 19 nap van mögöttünk, ahol nem csupán a világ, kultúrálisan legtávolabbi bugyraiban jártunk, hanem az út szimbolikáját és jelentését megértve a saját érzelmi rendszerünkön is keresztülfúrtuk magunkat. Az élményeink feldolgozásához még hónapokra lesz szükség, de idővel majd minden a helyére kerül.

A két havas fotó az Annapurna alaptáborban készült, a következő meg Kathmanduban, az út szélén pihenő öregekről. Aztán a két sztúpa, amik körül -állítólag- az álmok valóra válnak és végül a kolostor, amiben volt szerencsénk 3 éjszakát is eltölteni.