fbpx

Hazaérkezni

2016-03-13

Szerző: Spirit Travel Club

Hazaérkezni…
Azt érzem, hogy van egy érzés, ami nekem nagyon is hiányzik.
Mintha egész életemben, az összes igyekezetem ezért az érzésért, ennek az érzésnek a megtalálásáért történt volna.
Ugyanakkor, mintha ez az érzés valahol mindig máshol lenne, és mintha én oda kéne hogy jussak valahogy, hogy ezt érezhessem.

Haza akarok érni, érezni a haza érzését (itt elsősorban nem a földrajzi értelemben vett hazámat értem), de méginkább a hazaérkezés érzését.
Mintha régen kiestem volna ebből az otthonból, és mintha minden erőmmel és igyekezetemmel ezt kéne megoldanom, szinte kapálódzom hogy hazajussak.

És miközben ezt írom, arra gondolok, hogy vajon hány vallás, teória, izmus és ígéret szól erről, talán elnevezik mennyországnak, vagy megvilágosodásnak, ígérik hogy elvezetnek oda, oda ahol a hazaérés élménye van. Oda, ahova majd ha eljutok, akkor azt fogom érezni, hogy hazaértem.

Milyen érzés van “otthon”?
Miért hiányzik ez annyira?
Talán az extrém biztonság, feltétel nélkül, ami nem múlik el, ami nem múlhat el, ami egyenlő velem…mintha én lennék az, de mintha mégis hiányozna, hiányozna az érzése.
Talán valami szuperbiztonság, amit nem is érezhetünk “csak úgy”, aminek csak az elképzelésére van esetleg egy csekély esély.

Nem egy olyan biztonság ez, amit létre kell hoznom, felépítenem mint egy házat; nem is egy olyan amit ki kell érdemelnem, amiért kűzdenem kell; nem is olyan, amiért adnom kéne valamit, legfőképp nem azt amilyen vagyok.

Egy olyan biztonságot keresek, ami olyan mint a nap, ami van, süt, nem fér hozzá kétség….talán a létezés biztonsága, vagy legalább is jó lenne ha a létezés ilyen biztonságos lenne.

Mi lenne, ha megpróbálnám megérezni ezt az érzést itt és most, anélkül hogy mozdulnék, anélkül hogy tennék, adnék, elvennék, vagy valahogy viselkednék.
Szeretném megérezni ezt a szuperbiztonságot…valahogy kitalálni azt, hogy magamban, belül mi visz ehhez az érzéshez közelebb, ráérezni…hagyni hogy velem maradjon….végre hazaérkezni….

Vajon milyen lehet mindig ezt érezni, vajon milyen lehet a világ, ha mindig ezt érzem?