fbpx

Mintha az történne

2022-11-25

Szerző: Gyuris Attila

Mintha az történne, hogy adott egy érzelmi lenyomatom, ami a saját érzelmeim összerendeződése és minden, amit a világról képes vagyok érzékelni, az csupán ennek az érzelmi keveréknek a következménye.

Ennek eredményeképpen, pont olyan magyarázatokat fogok igaznak hinni, amely magyarázatok a saját érzelmeim által vezérelve a számomra igaznak tűnnek, vagyis megélhetőek, viszont azokat a magyarázatokat képtelen vagyok befogadni -sőt még észrevenni is- amik ne tennék lehetővé a bennem működő érzelmeim megélésének a lehetőségét.

Ezért az is nyilvánvalóan igaz, hogy amilyen tapasztalatokat megélek, az mind ezekből az érzelmi mintázatokból fakad és ezeknek az érzelmeknek a következményei és nem pedig az okai.
Vagyis ha agresszív vagyok alapból, majd ennek az agressziónak keresek legalitást még a spiri piacon is, ha pedig félős és visszahúzódó, akkor ölelgetős hétvégi kurzust.

Ha viszont ez így van, akkor nem tök mindegy, hogy mi az amit igaznak hiszek, hiszen az sem más, mint egy magyarázat magamnak rólam?
…ráadásul mindezen az “igazságon” összevitatkozni, tényleg maga a hülyeség.

Gyuris Attila
www.spirittravelclub.hu

A képen:
Elérkeztünk Nepálban a Swayambhu sztupához, ami számomra a bennem működő félelmeim reflexiója, ezért is mindig érdekes felfedezés.
Meg persze az Everest….
– Utazás Indiába és Nepálba. 2022. november 09-28.